🛒 Boodschappenlijst (voor 1 persoon)
• 1 zakje aardappelpuree (SanaSlank)
• 100 gram zuurkool
• ¼ rode paprika
• ¼ groene paprika
• ¼ gele paprika
• 3 takjes verse peterselie
• 1 eetlepel olijfolie
• Paprikapoeder (mild of pittig, naar smaak)
• Versgemalen peper (naar smaak)
• Zeezout (naar smaak)
🍳 Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 215 °C. Snijd de rode, groene en gele paprika in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de paprikastukjes beetgaar op middelhoog vuur. Stoom intussen 100 gram zuurkool in een stoompan of zeef boven kokend water tot deze goed warm en zacht is.
Meng de gebakken paprikastukjes door de gestoomde zuurkool en breng het geheel op smaak met paprikapoeder, versgemalen peper en een snuf zeezout. Doe het zuurkoolmengsel in een kleine ovenschaal.
Bereid vervolgens de aardappelpuree door de inhoud van het zakje in een kom te doen en daar 90 ml water aan toe te voegen. Meng goed met een garde of vork tot een gladde puree. Hak 2 takjes verse peterselie fijn en roer deze door de aardappelpuree.
Verdeel de puree over de zuurkool in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de schotel in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Garneer voor het serveren met een blaadje peterselie en een snufje paprikapoeder.
Je kunt natuurlijk ook je eigen twist aan het SanaSlank product geven. Bereid het product zoals aangegeven in dit recept en voeg je gewenste toegestane rauwkost en/of groenten toe.